Maak de broccolistronken schoon, snijd ze 5 cm korter en verwijder de blaadjes.
Snijd uit de roosjes ± 200 gr kleine bloempjes, kook die beetgaar en verfris ze in koud water.
Snijd de rest van de broccoli klein.
Stoof de uien zacht in een flinke klont boter .
Voeg de stukken broccoli toe en stoof die mee.
Strooi er wat bloem over en roer goed.
Schenk er de warme kippenbouillon bij en breng de soep aan de kook.
Aromatiseer met het kruidenbuiltje en laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken tot de broccoli volledig gaar is.
Verwijder het kruidenbuiltje en roer de soep door.
Giet haar door een soepzeef en kruid af.
Meng de room en de eierdooiers tot een liaison.
Warm de gekookte broccolibloempjes even op, kruid met zout en laat ze uitlekken.
Lepel wat soep in de borden en houd de rest warm in een soepterrine.
Haal de liaison met een vork door de soep, tot roomslierten ontstaan.
Strooi 1 eetlepel broccolibloempjes in de borden en leg de rest in de soepterrine.