Broccoli ontbijt brood

Broccoli ontbijt brood

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote stronk broccoli kort gekookt, uitgelekt
  • 250 gram havermout
  • 700 gram volkoren boekweitmeel
  • drie flinke eetlepels psyllium
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels ras el hanout
  • een flinke snuf Keltisch zeezout
  • 5-8 druppel(s) greensweet-stevia
  • een eetlepel bieslook
  • warm water
  • Om te bestrooien:
  • ceylon kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 195 graden.
  • Bekleed een grote vierkante broodbak-vorm
  • Maal in de blender de broccoli met de kruiden en stevia en havermout met een beetje water tot een gladde massa.
  • Roer dit door de rest van de ingrediënten terwijl je beetjes water toevoegt.
  • Als de massa mooi smeuïg is geworden , alles in de vorm storten en goed aandrukken.
  • Bestrooi het brood royaal met kaneel.
  • Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 60 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
  • Laat afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Ontbijt