Broccolischotel met couscous

Broccolischotel met couscous

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepel(s) kokosmelk
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 120 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel(s) olie
  • ras el hanout

Instructies

  • Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
  • Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  • Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Snijd het vlees in dunne reepjes.
  • Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
  • Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
  • Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
  • Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  • Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij.
  • Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  • Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch