Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel(s) vloeibare margarine
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepel(s) kokosmelk
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 120 gram volkoren couscous
- 1 eetlepel(s) olie
- ras el hanout
Instructies
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
- Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
- Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij.
- Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.