Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 flinke stronk broccoli
- ½ bakje champignons
- 1 ui
- 1 kleine prei
- ½ paprika
- 1 bouillontablet
- wat slagroom
- bloem
- basilicum het liefst verse
- tijm of andere groene kruiden
- peper
Instructies
- Snijd de champignons, de ui, de paprika en de prei in stukken.
- Snijd van de broccoli kleine kroontjes af, schil de stronk en snijd hem in plakjes (bewaar de rest van de broccoli).
- Fruit de groenten in een pan met een klontje boter en voeg de kruiden toe.
- Strooi er wat bloem over en roer goed (niet te lang).
- Voeg 1/2 liter water toe en roer opnieuw.
- Doe het bouillontablet er bij en laat de soep, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan een scheut room en peper naar smaak toe en laat de soep nog even pruttelen.