Broccolisoep van Gordon Ramsey
Ingrediënten
- olijfolie Extra vergine
- 1 kilogram broccoli in roosjes
- 800 milliliter groentebouillon of water
- 4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes
- 50 gram amandelschaafsel licht geroosterd
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7 a 8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is.
- Giet af en bewaar het kookvocht.
- Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender.
- Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur.
- Schenk de puree in de pan.
- Warm de soep op en verdun hem zo nodig.
- Breng op smaak en schep de soep in kommen.
- Garneer de broccolisoep met geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.