Broccolisoep van Gordon Ramsey

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • olijfolie Extra vergine
  • 1 kilogram broccoli in roosjes
  • 800 milliliter groentebouillon of water
  • 4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes
  • 50 gram amandelschaafsel licht geroosterd

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7 a 8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is.
  • Giet af en bewaar het kookvocht.
  • Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender.
  • Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur.
  • Schenk de puree in de pan.
  • Warm de soep op en verdun hem zo nodig.
  • Breng op smaak en schep de soep in kommen.
  • Garneer de broccolisoep met geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Soep
Land van herkomst Wereldkeuken