Brood met paprika, bacon, olijven en geitenkaas uit de oven

Brood met paprika, bacon, olijven en geitenkaas uit de oven

(voor 4 personen, 12 punten per persoon gebaseerd op twee sneetjes boord p.p.)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 2 stengels prei gewassen en in halve ringen gesneden
  • 100 gram bacon klein gesneden
  • 1 pot Paprika, rood-gele reepjes AH uitgelekt 180 gram
  • 100 gram olijven Kalamata / gehalveerd
  • 1 rode peper klein gesneden
  • verse rozemarijn klein gehakt(naar smaak)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 gram geitenkaas in stukjes gesneden
  • 4 eetlepel(s) 30+ kaas geraspte
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 blikje ansjovis 46 gram in olie (klein gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de sneetjes brood op bakpapier op een bakplaat.
  • Bak de ansjovis, de bacon, de prei, de paprika’s, de rode peper en de olijven een paar minuten al roerend een minuut of 5 aan. (door het vet van de ansjovis, hoef je geen olie verder toe te voegen).
  • Doe de tomatenpuree en de rozemarijn erbij en roerbak nog een paar minuutjes goed door elkaar.
  • Schep het mengsel op de sneetjes brood en verdeel de geitenkaas erover heen.
  • Strooi wat zwarte peper erover en een halve eetlepel geraspte kaas per sneetje.
  • Doe het brood 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

In de airfryer:

  • De sneetjes brood halveren (anders past het waarschijnlijk niet).
  • De airfryer voorverwarmen, het anti spatdeksel erop en in 6 minuten afbakken.
  • Het moet dan wel in gedeelten want er passen maar 2 hele of 4 halve sneetje in.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als avondeten kun je twee sneetjes nemen, dan is het 12 punten en als lunch 1 sneetje, dat is dan natuurlijk 6 punten…;-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes