Brood met paprika, bacon, olijven en geitenkaas uit de oven
(voor 4 personen, 12 punten per persoon gebaseerd op twee sneetjes boord p.p.)
Ingrediënten
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 2 stengels prei gewassen en in halve ringen gesneden
- 100 gram bacon klein gesneden
- 1 pot Paprika, rood-gele reepjes AH uitgelekt 180 gram
- 100 gram olijven Kalamata / gehalveerd
- 1 rode peper klein gesneden
- verse rozemarijn klein gehakt(naar smaak)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 100 gram geitenkaas in stukjes gesneden
- 4 eetlepel(s) 30+ kaas geraspte
- zwarte peper uit de molen
- 1 blikje ansjovis 46 gram in olie (klein gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de sneetjes brood op bakpapier op een bakplaat.
- Bak de ansjovis, de bacon, de prei, de paprika’s, de rode peper en de olijven een paar minuten al roerend een minuut of 5 aan. (door het vet van de ansjovis, hoef je geen olie verder toe te voegen).
- Doe de tomatenpuree en de rozemarijn erbij en roerbak nog een paar minuutjes goed door elkaar.
- Schep het mengsel op de sneetjes brood en verdeel de geitenkaas erover heen.
- Strooi wat zwarte peper erover en een halve eetlepel geraspte kaas per sneetje.
- Doe het brood 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
In de airfryer:
- De sneetjes brood halveren (anders past het waarschijnlijk niet).
- De airfryer voorverwarmen, het anti spatdeksel erop en in 6 minuten afbakken.
- Het moet dan wel in gedeelten want er passen maar 2 hele of 4 halve sneetje in.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als avondeten kun je twee sneetjes nemen, dan is het 12 punten en als lunch 1 sneetje, dat is dan natuurlijk 6 punten…;-)