Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram brood oud event. verschillende soorten
- 100 gram peperkoek
- 3 eetlepel kristalsuiker
- 3 eetlepel kandijsuiker
- 3 eieren
- 1 ½ deciliter melk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 150 gram rozijnen
- sinaasappel schil dun gesneden
- 3 eetlepel jenever
- 1 snufje zout
- boter
- water
Instructies
- Laat de rozijnen en de reepjes sinaasappelschil weken in de jenever.
- Maak het brood en de peperkoek voor zover nodig zacht door ze te bevochtigen met water.
- Knijp ze daarna goed uit en doe ze in een kom samen met de melk, de 2 soorten suiker, kaneel, zout,de geklutste eieren, en een paar kleine stukjes boter.
- Voeg hierbij ook de rozijnen en de sinaasappelschil.
- Houd het weekvocht nog even apart.
- Meng alles tot een homogeen geheel.
- Als dit moeilijk gaat omdat er te weinig vocht in het geheel zit, doet U eerst het weekvocht erbij en indien nog nodig wat melk.
- Stort het hele deeg in een goed beboterde bakvorm en bak het in ongeveer 45 minuten op 175 graden.
- De broodpudding kan warm, lauw of koud worden gegeten.
- U kunt er slagroom of jam bijdoen maar wij serveren hem met ijs van rozijnen en een saus van Grand Marnier.