Broodpudding

Broodpudding van Madmum

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram brood oud event. verschillende soorten
  • 100 gram peperkoek
  • 3 eetlepel kristalsuiker
  • 3 eetlepel kandijsuiker
  • 3 eieren
  • 1 ½ deciliter melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 150 gram rozijnen
  • sinaasappel schil dun gesneden
  • 3 eetlepel jenever
  • 1 snufje zout
  • boter
  • water

Instructies

  • Laat de rozijnen en de reepjes sinaasappelschil weken in de jenever.
  • Maak het brood en de peperkoek voor zover nodig zacht door ze te bevochtigen met water.
  • Knijp ze daarna goed uit en doe ze in een kom samen met de melk, de 2 soorten suiker, kaneel, zout,de geklutste eieren, en een paar kleine stukjes boter.
  • Voeg hierbij ook de rozijnen en de sinaasappelschil.
  • Houd het weekvocht nog even apart.
  • Meng alles tot een homogeen geheel.
  • Als dit moeilijk gaat omdat er te weinig vocht in het geheel zit, doet U eerst het weekvocht erbij en indien nog nodig wat melk.
  • Stort het hele deeg in een goed beboterde bakvorm en bak het in ongeveer 45 minuten op 175 graden.
  • De broodpudding kan warm, lauw of koud worden gegeten.
  • U kunt er slagroom of jam bijdoen maar wij serveren hem met ijs van rozijnen en een saus van Grand Marnier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht