Broodpudding
Broodpudding
Broodpudding maken is de ideale manier om een oud brood een tweede leven te bezorgen.naar een recept van Schonh van 50plusser.nl
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 g witbrood (in kleine stukjes getrokken)
- 1 L halfvolle melk (hete)
- 3 grote eieren (geklutst)
- 400 g basterdsuiker
- 2 eetlepel(s) vanille extract
- 150 g gele rozijnen
- 50 g boter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 C / gasstand 4.
- Giet in een grote mengkom de hete melk over het brood.
- Meng de eieren, suiker en vanille door elkaar en voeg dit aan het brood toe.
- Roer alles goed door elkaar en voeg tenslotte de rozijnen toe.
- Meng goed.
- Smelt de boter en giet dit in een ovenschotel (23x33cm).
- Giet het broodmengsel in de boter en bak de pudding gedurende 40 minuten tot hij gezet en goudbruin is.
- Serveer met custard.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept