Brownie
( Low cal)
Ingrediënten
- 150 ml olie kokos, zonnebloem, noten of olijfolie
- 250 g pure chocolade
- 250 g suiker of ahornsiroop
- 1 zakje vanillesuiker / 2 tl vanille
- 130 g rijstbloem
- 40 g maïzena
- flinke snuf zout
- 3 eieren geklopt
- optioneel: 1/2 tl xanthaangom
- optioneel: voor een nog smeuïger resultaat 125 ml lactose vrije /plantaardige melk of slagroom
- optioneel: een paar gehakte pecannoten hazelnoten of walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een bakvorm in en bekleed deze vervolgens met bakpapier.
- Smelt de olie en chocolade op laag vuur in een pannetje.
- Roer de suiker en vanillesuiker er door tot deze zijn opgelost.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Mix de rijstbloem, maïzena, zout en eventueel xanthaangom door elkaar in een kom.
- Roer de eieren één voor één door het chocolademengsel.
- Roer de lactose vrije melk of slagroom door het mengsel voor wat zachtere brownies; laat dit weg als je meer houdt van een cake structuur.
- Voeg het bloemmengsel (en evt. pecans) toe en roer goed.
- Giet het beslag in de bakvorm.
- Bak de brownies ca. 20 minuten, bedek met aluminiumfolie en vervolgens nog 20 minuten bakken.
- De brownies mogen nog een beetje nattig zijn van binnen; juist lekker!
- Laat de brownies minimaal 2 tot 3 uur afkoelen in de koelkast zodat ze goed stevig worden.
- Vervolgens kan je ze in stukken snijden en op eten of invriezen voor later!