Brownie

( Low cal)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 ml olie kokos, zonnebloem, noten of olijfolie
  • 250 g pure chocolade
  • 250 g suiker of ahornsiroop
  • 1 zakje vanillesuiker / 2 tl vanille
  • 130 g rijstbloem
  • 40 g maïzena
  • flinke snuf zout
  • 3 eieren geklopt
  • optioneel: 1/2 tl xanthaangom
  • optioneel: voor een nog smeuïger resultaat 125 ml lactose vrije /plantaardige melk of slagroom
  • optioneel: een paar gehakte pecannoten hazelnoten of walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een bakvorm in en bekleed deze vervolgens met bakpapier.
  • Smelt de olie en chocolade op laag vuur in een pannetje.
  • Roer de suiker en vanillesuiker er door tot deze zijn opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de rijstbloem, maïzena, zout en eventueel xanthaangom door elkaar in een kom.
  • Roer de eieren één voor één door het chocolademengsel.
  • Roer de lactose vrije melk of slagroom door het mengsel voor wat zachtere brownies; laat dit weg als je meer houdt van een cake structuur.
  • Voeg het bloemmengsel (en evt. pecans) toe en roer goed.
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak de brownies ca. 20 minuten, bedek met aluminiumfolie en vervolgens nog 20 minuten bakken.
  • De brownies mogen nog een beetje nattig zijn van binnen; juist lekker!
  • Laat de brownies minimaal 2 tot 3 uur afkoelen in de koelkast zodat ze goed stevig worden.
  • Vervolgens kan je ze in stukken snijden en op eten of invriezen voor later!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek