Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Was het witlof, snijd de onderkant en de bittere harde kern weg, halveer de struikjes in de lengte en snijd ze in reepjes.
- Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze.
- Halveer de eieren, snijd het wit fijn en verkruimel de dooiers met een vork ,= mimosa.
- Pluk de steeltjes van de peterselie en dep het blad goed droog.
- Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de peterselie in 30 seconden knapperig.
- Schep de peterselie met de boter en het ei door elkaar en breng op smaak met zout, peper en versgemalen nootmuskaat.
- Verhit de rest van de boter in een wok of hapjespan en roerbak de witlofreepjes 3 minuten.
- Bestrooi ze met de poedersuiker en roerbak nog 1 minuut.
- Schep het witlof in een schaal en verdeel de mimosa erover.