Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gr meiraapjes grofgeraspte of koolrabi
- 300 gr worteltjes grofgeraspte
- 300 gr gekookte bietjes grofgeraspte
- suiker
- 1 theelepel mierikswortel geraspte
- 2 eetlepels citroensap
- zout
- witte peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel Marsala Italiaanse dessertwijn
- 6 eieren
- 1½ dl crème fraîche
Instructies
- Verpak de geraspte meiraap en wortel apart in aluminiumfolie en stoom ze in een stoompan in ± 10 minuten gaar.
- Pureer de bietjes en meng ze met 1 mespuntje suiker, de mierikswortel, zout en 1 eetlepel citroensap.
- Pureer de meiraapjes met het gemberpoeder en 1 eetlepel citroensap en voeg zout en peper toe.
- Pureer de worteltjes en meng ze met de Marsala, zout en peper.
- Schep door elke puree 2 eieren en ½ dl crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voorop 180°C.
- Schep de bietjespuree, de meiraappuree en de wortelpuree na elkaar in de vorm en strijk de lagen glad.
- Vul de vorm niet meer dan tot driekwart.
- Zet de terrine in een braadslee en dek hem af.
- Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrine en laat de terrine in de oven in ± 2 uur gaar worden.
- De terrine is gaar, als de bovenkant stevig aanvoelt.
- Laat de terrine 1 nacht afkoelen en snijd hem dan in plakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de plakjes terrine met een gemengde salade en worteltjes.
Goed gekoeld kan de terrine 2-3 dagen worden bewaard.
Goed gekoeld kan de terrine 2-3 dagen worden bewaard.