Brusselse groenteterrine

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr meiraapjes grofgeraspte of koolrabi
  • 300 gr worteltjes grofgeraspte
  • 300 gr gekookte bietjes grofgeraspte
  • suiker
  • 1 theelepel mierikswortel geraspte
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • witte peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel Marsala Italiaanse dessertwijn
  • 6 eieren
  • dl crème fraîche

Instructies

  • Verpak de geraspte meiraap en wortel apart in aluminiumfolie en stoom ze in een stoompan in ± 10 minuten gaar.
  • Pureer de bietjes en meng ze met 1 mespuntje suiker, de mierikswortel, zout en 1 eetlepel citroensap.
  • Pureer de meiraapjes met het gemberpoeder en 1 eetlepel citroensap en voeg zout en peper toe.
  • Pureer de worteltjes en meng ze met de Marsala, zout en peper.
  • Schep door elke puree 2 eieren en ½ dl crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voorop 180°C.
  • Schep de bietjespuree, de meiraappuree en de wortelpuree na elkaar in de vorm en strijk de lagen glad.
  • Vul de vorm niet meer dan tot driekwart.
  • Zet de terrine in een braadslee en dek hem af.
  • Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrine en laat de terrine in de oven in ± 2 uur gaar worden.
  • De terrine is gaar, als de bovenkant stevig aanvoelt.
  • Laat de terrine 1 nacht afkoelen en snijd hem dan in plakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de plakjes terrine met een gemengde salade en worteltjes.
Goed gekoeld kan de terrine 2-3 dagen worden bewaard.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch