Burrito's gevuld met rundvlees

AllerHande juli 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 grote ui
  • 50 g ontbijtspek
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 500 g rundergehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel(s) oregano
  • zout versgemalen peper
  • 2 pakjes wrap tortilla's à 4 stuks

Instructies

  • Pepers schoonmaken.
  • In droge koekenpan pepers roosteren tot ze geuren.
  • Pepers fijnhakken.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Limoen uitpersen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Ontbijtspek fijnhakken.
  • In koekenpan olie verhitten en spek en ui ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Gehakt toevoegen en al omscheppend rul bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Pepers, tomaat, limoensap en oregano erdoor scheppen en gehakt ca. 15 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tortilla's verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Gehaktmengsel in reep erop scheppen en tortilla's oprollen of eerst onderkant en dan zijkanten over vulling vouwen.
  • Op vier borden elk 2 burrito's leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met avocadodipsaus, zure room en frisse groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Taco's & Nacho's / Vlees
Land van herkomst Mexico