Cajunsteak met creoolse rijstsalade
Ingrediënten
- 1 pakje notenrijst à 275 g
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- peper
- zout
- 1 rijpe avocado in plakjes
- 1 blikje maïskorrels à 300 g uitgelekt
- 1 blikje kidneybonen à 400 g uitgelekt
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 eetlepel(s) ongezouten cashewnoten grof gehakt
- 2 eetlepel(s) peterselie geknipt
- 25 g boter
- 4 cajunsteaks van ± 150 g
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de rijst tot lauw afkoelen.
- Meng de rijst met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Meng de avocado, de maïs, de kidneybonen, de ui, de cashewnoten en de peterselie door de rijst.
- Verhit de boter, bak de steaks ± 6 minuten en keer ze halverwege.
- Serveer de steaks met de rijstsalade.