Cake met pruimen en amandelen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 rode pruimen
  • 5 bolletjes stemgember
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram boerencakemeel
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 4 eetlepels gemberjam

Instructies

  • Was de pruimen en droog ze met keukenpapier af.
  • Snijd ze in vieren en verwijder de pitten.
  • Snijd de bolletjes gember in dunne plakjes.
  • Bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker lichtgeel en romig, voeg de eieren en het cakemeel toe en klop het 4 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een egaal beslag.
  • Vul het bakblik met het beslag, verdeel er de geschaafde amandelen, de pruimen en de gember over en bak de cake in een op 160°C voorverwarmde oven in ± 1 uur goudbruin en gaar.
  • Verwarm de jam en bestrijk de nog warme cake hiermee.
  • Laat de cake afkoelen en snijd hem in stukjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit