Snijd de chocolade in stukjes en doe ze in een pan.
Maak 1/2 kopje zeer sterke koffie en doe die samen met de cognac in de pan.
Snijd de boter in dobbelsteentjes en doe ze in de pan.
Zet de pan au bain-marie of op een kookplaatje op zeer zacht vuur.
Laat alles al roerend smelten tot u een mooi zalfje heeft verkregen.
Breek de eieren in de kom en klop ze terwijl u er geleidelijk de bloem bij voegt. Let op dat er geen klontjes achterblijven.
Rasp de sinaasappelschil en doe de helft in de pan.
Breng in de vorm met een kwastje de boter aan.
Doe de inhoud van de pan in de kom en vermeng de eieren goed met de chocolade, tot u een volledig homogene massa heeft en vul de vorm hiermee.
Strooi de rest van de schil erover.
Zet de cake 35 minuten in de op 150°C voorverwarmde oven.
Haal het gebak uit de oven en laat het bij kamertemperatuur volledig afkoelen (3 kwartier).
Snijd het gebak in plakken van ± 1 cm.
Bewaar het restant in de koelkast, maar heel het er tenminste 4 uur voor het gebruik uit. Door de kou verliest de cake zijn zachtheid.