Cake van bittere chocolade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een vorm met anti-aanbaklaag

Ingrediënten

  • 400 gram bittere chocolade tenminste 60% cacao
  • 300 gram boter
  • 50-70 ml cognac 2 glaasjes
  • 7 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels oploskoffie
  • 50 gram bloem

Instructies

  • Snijd de chocolade in stukjes en doe ze in een pan.
  • Maak 1/2 kopje zeer sterke koffie en doe die samen met de cognac in de pan.
  • Snijd de boter in dobbelsteentjes en doe ze in de pan.
  • Zet de pan au bain-marie of op een kookplaatje op zeer zacht vuur.
  • Laat alles al roerend smelten tot u een mooi zalfje heeft verkregen.
  • Breek de eieren in de kom en klop ze terwijl u er geleidelijk de bloem bij voegt. Let op dat er geen klontjes achterblijven.
  • Rasp de sinaasappelschil en doe de helft in de pan.
  • Breng in de vorm met een kwastje de boter aan.
  • Doe de inhoud van de pan in de kom en vermeng de eieren goed met de chocolade, tot u een volledig homogene massa heeft en vul de vorm hiermee.
  • Strooi de rest van de schil erover.
  • Zet de cake 35 minuten in de op 150°C voorverwarmde oven.
  • Haal het gebak uit de oven en laat het bij kamertemperatuur volledig afkoelen (3 kwartier).
  • Snijd het gebak in plakken van ± 1 cm.
  • Bewaar het restant in de koelkast, maar heel het er tenminste 4 uur voor het gebruik uit. Door de kou verliest de cake zijn zachtheid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake