Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 120 gram ronde spaanse rijst bomba of paella
- 100 gram chorizoworst
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 125 gram tomatenblokjes
- 1 blaadje(s) laurier
- 1 tl tijm
- 1 tl catalaanse peper poeder of piment d'espelette
- 1 tl kurkuma
- 30 centiliter kippenbouillon
- zout
- olijfolie
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
- Haal het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes.
- Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en fruit de ui aan.
- Voeg de chorizo en de paprikareepjes toe en laat deze even meebakken.
- Voeg de rijst toe en laat deze de olie opnemen.
- Voeg de bouillon toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Voeg de kurkuma, de tijm , de knoflook, het laurierblad , de peper of piment en een beetje zout toe.
- Laat op laag vuur garen tot de rijst gaar is.
- Voeg eventueel een beetje water toe als het gerecht droog kookt en de rijst nog niet gaar is.
- Verdeel over de borden.