Céleri Sicilienne
knolselderijsalade op z'n Siciliaans
Ingrediënten
- Knolselderij
- Azijn
- Water
- Rode appel
- Tomaat
- Olie-citroensapdressing
Instructies
- Snijd de knolselderij in lucifer dunne reepjes en leg die meteen in een pan water, aangezuurd met wat azijn of citroensap.
- Breng een andere pan met aangezuurd water aan de kook.
- Giet de knolselderij af en breng ze over in de pan met kokend water.
- Laat het water weer goed aan de kook komen en giet dan de hele inhoud over in een grote vergiet die in de gootsteen staat.
- Spoel de knolselderij met koud water uit de kraan af en laat de reepjes op een schone doek drogen.
- Vermeng gelijke delen knolselderijreepjes met in dobbelsteentjes gesneden gare artisjokbodems, in plakken gesneden rode appel en in plakken gesneden tomaat.
- Maak de salade af met een olie-citroensapdressing.