Céleri Sicilienne

knolselderijsalade op z'n Siciliaans
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Knolselderij
  • Azijn
  • Water
  • Rode appel
  • Tomaat
  • Olie-citroensapdressing

Instructies

  • Snijd de knolselderij in lucifer dunne reepjes en leg die meteen in een pan water, aangezuurd met wat azijn of citroensap.
  • Breng een andere pan met aangezuurd water aan de kook.
  • Giet de knolselderij af en breng ze over in de pan met kokend water.
  • Laat het water weer goed aan de kook komen en giet dan de hele inhoud over in een grote vergiet die in de gootsteen staat.
  • Spoel de knolselderij met koud water uit de kraan af en laat de reepjes op een schone doek drogen.
  • Vermeng gelijke delen knolselderijreepjes met in dobbelsteentjes gesneden gare artisjokbodems, in plakken gesneden rode appel en in plakken gesneden tomaat.
  • Maak de salade af met een olie-citroensapdressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Sicilië