Cha shao varkensvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg varkensfilet
  • 2 eetlepel(s) pinda olie of sesamolie
  • 2 eetlepel(s) honing

voor de marinade

  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) sherry
  • ¼ theelepel peper
  • ¼ theelepel kaneel
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel ve-tsin
  • ¼ theelepel gemengde kruiden

Instructies

  • Snijd het varkensvlees in reepjes van 15 cm lang, 3 cm breed en 2½ cm dik.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade; doe het vlees erin en marineer 2 uur; draai het vlees elk kwartier.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Haal het vlees uit de marinade en rooster het vlees 12 minuten in de oven.
  • Borstel het vlees in met marinade en pinda-olie (of sesamolie) en rooster op 180°C 10 minuten.
  • Smeer honing op het vlees en rooster het nog eens 5 minuten.
  • Snijd het vlees in reepjes van½ cm en dien op met mosterd-dip of soja-chili dip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Azië / China