Cha Yen Than
theeblad-eieren
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 eetlepel(s) zout
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 1 hele steranijs
- 2 eetlepel(s) thee
Instructies
- Zet de eieren op in een pan met zoveel water dat ze net onder staan.
- Kook ze 20 min.
- Draai het vuur uit en laat ze in de pan bijna helemaal afkoelen.
- Neem de eieren uit de pan en tik de schil van de eieren rondom tot overal barsten ontstaan.
- Doe de eieren terug in de pan en voeg het zout, de sojasaus, de anijs en de thee toe.
- Breng het water weer aan de kook en laat ze boven een zeer laagvuur nog 2-3 uur door sudderen.
- Voeg eventueel nog wat kokend water toe.
- Laat de eieren daarna 8 uur op kamertemperatuur staan.
- Pel de eieren dan voorzichtig.
- Gebruik ze, in z'n geheel, gehalveerd of in vieren gesneden, als onderdeel van een hors d'oevre of een grotere Chinese maaltijd, gecombineerd met meerdere soorten vlees en groenten.