Cha Yen Than

theeblad-eieren
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 eetlepel(s) zout
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 hele steranijs
  • 2 eetlepel(s) thee

Instructies

  • Zet de eieren op in een pan met zoveel water dat ze net onder staan.
  • Kook ze 20 min.
  • Draai het vuur uit en laat ze in de pan bijna helemaal afkoelen.
  • Neem de eieren uit de pan en tik de schil van de eieren rondom tot overal barsten ontstaan.
  • Doe de eieren terug in de pan en voeg het zout, de sojasaus, de anijs en de thee toe.
  • Breng het water weer aan de kook en laat ze boven een zeer laagvuur nog 2-3 uur door sudderen.
  • Voeg eventueel nog wat kokend water toe.
  • Laat de eieren daarna 8 uur op kamertemperatuur staan.
  • Pel de eieren dan voorzichtig.
  • Gebruik ze, in z'n geheel, gehalveerd of in vieren gesneden, als onderdeel van een hors d'oevre of een grotere Chinese maaltijd, gecombineerd met meerdere soorten vlees en groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Land van herkomst Indonesië