Chai smoothie met frambozen

Chai smoothie met frambozen

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 ml Isola Bio bruine rijstmelk
  • 1 rijpe banaan eventueel in plakjes gesneden
  • 1 zakje chai thee
  • 1 klein blikje kokosmelk 200 ml
  • snufje zeezout
  • 100 gram frambozen
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel(s) chiazaad

Instructies

  • Snijd de banaan in plakjes, doe dit in een bakje of zakje en leg dit in de vriezer.
  • Zet 1 klein blikje volvette kokosmelk in de koelkast.
  • Prak de volgende dag de frambozen in een kommetje tot een puree.
  • Voeg de chiazaadjes en honing naar wens toe en laat dit 10 minuten staan totdat er een jam-achtige substantie is ontstaan.
  • Maak ondertussen de smoothie door de bruine rijstmelk, de plakjes bevroren banaan, een snufje zeezout, 2 eetlepels kokosroom (de gestolde bovenkant van het blikje kokosmelk) en de inhoud van 1 zakje chai thee in een blender te doen.
  • Mix dit tot er een romige smoothie is ontstaan.
  • Schenk 1/3e van een (groot) glas vol met de smoothie, schep hierop de frambozenjam schenk hier nog een laag van de smoothie bovenop.
  • Bestrooi de smoothie eventueel met wat kaneel of chai-kruiden en eventueel nog een paar verse frambozen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Koude Dranken / Smoothies