Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 150 ml Isola Bio bruine rijstmelk
- 1 rijpe banaan eventueel in plakjes gesneden
- 1 zakje chai thee
- 1 klein blikje kokosmelk 200 ml
- snufje zeezout
- 100 gram frambozen
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel(s) chiazaad
Instructies
- Snijd de banaan in plakjes, doe dit in een bakje of zakje en leg dit in de vriezer.
- Zet 1 klein blikje volvette kokosmelk in de koelkast.
- Prak de volgende dag de frambozen in een kommetje tot een puree.
- Voeg de chiazaadjes en honing naar wens toe en laat dit 10 minuten staan totdat er een jam-achtige substantie is ontstaan.
- Maak ondertussen de smoothie door de bruine rijstmelk, de plakjes bevroren banaan, een snufje zeezout, 2 eetlepels kokosroom (de gestolde bovenkant van het blikje kokosmelk) en de inhoud van 1 zakje chai thee in een blender te doen.
- Mix dit tot er een romige smoothie is ontstaan.
- Schenk 1/3e van een (groot) glas vol met de smoothie, schep hierop de frambozenjam schenk hier nog een laag van de smoothie bovenop.
- Bestrooi de smoothie eventueel met wat kaneel of chai-kruiden en eventueel nog een paar verse frambozen.