Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe op niet te hoog vuur. Regelmatig roeren zodat de knoflook niet verbrand.
- Zodra de uien zacht zijn voeg je de paprika toe.
- Regelmatig door roeren.
- Zodra de paprika’s zacht beginnen te worden voeg je het paprikapoeder toe.
- Laat één minuut meebakken.
- Voeg dan de tomatenblokjes, passata en één eetlepel peterselie toe.
- Laat tien minuten stoven.
- Voeg dan het citroensap toe.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes (voor mij 2, ik heb geen kleine schaaltjes).
- Maak in het midden een kuiltje.
- Breek een ei boven ieder kuiltje.
- Zorg dat de dooier heel blijft.
- Doe met een theelepel wat crème fraîche op iedere dooier en strooi daar wat paprikapoeder over.
- Zet de schaaltjes in de oven en bak net zolang tot de eiwitten gestold zijn.
- Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood.