Chakchouka

Chakchouka

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 2 rode paprika in reepjes gesneden
  • 2 groene paprika in reepjes gesneden
  • olijfolie
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 25 cl passata
  • 1,5 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 citroen sap ervan
  • 4 eieren
  • 3 eetlepel(s) crème fraîche
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe op niet te hoog vuur. Regelmatig roeren zodat de knoflook niet verbrand.
  • Zodra de uien zacht zijn voeg je de paprika toe.
  • Regelmatig door roeren.
  • Zodra de paprika’s zacht beginnen te worden voeg je het paprikapoeder toe.
  • Laat één minuut meebakken.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, passata en één eetlepel peterselie toe.
  • Laat tien minuten stoven.
  • Voeg dan het citroensap toe.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes (voor mij 2, ik heb geen kleine schaaltjes).
  • Maak in het midden een kuiltje.
  • Breek een ei boven ieder kuiltje.
  • Zorg dat de dooier heel blijft.
  • Doe met een theelepel wat crème fraîche op iedere dooier en strooi daar wat paprikapoeder over.
  • Zet de schaaltjes in de oven en bak net zolang tot de eiwitten gestold zijn.
  • Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch