Champignon courgettesoep
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 00 gram courgette
- 25 gram boter
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 zakje champignonsoep
- 100 gram kip
- 4 soepstengels
- 4 plakken rauwe ham
Instructies
- Pel en snipper de knoflook.
- Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes.
- Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook met het paprikapoeder al
- omscheppend goudgeel.
- Voeg de courgette toe en bak die al omscheppend 1 minuut mee.
- Schenk er 1 liter water bij en voeg al roerend de inhoud van het pakje soep toe.
- Breng de soep al roerend aan de kook en laat haar 4 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken.
- Snijd intussen de kipfilet in dunne plakjes, voeg die aan de soep toe en warm nog 1 minuut goed door.
- Verdeel de soep dan over de borden en serveer haar met de soepstengels, omwikkeld met de rauwe ham.