Champignonrisotto

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g gerookt spek
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 225 g witte champignons
  • 100 g grotchampignons
  • 75 g boter
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 375 g risottorijst
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 75 g geraspte parmezaanse kaas + voor garnering
  • 3 eetlepel(s) gehakte verse basilicum + wat blaadjes voor garnering

Instructies

  • Snij het spek in dobbelsteentjes en snipper de ui en knoflook.
  • Halveer de champignons.
  • Bak het spek en de ui in 40 g boter en doe over op een bord.
  • Bak de champignons ca 5 minuten in de rest van de boter en olijfolie.
  • Doe ze over op het bord.
  • Bak de rijst en knoflook 1 minuut in de pan.
  • Giet de wijn erbij en breng aan de kook.
  • Laat koken tot de wijn bijna geheel is opgenomen.
  • Voeg de helft van de bouillon toe, breng aan de kook en laat doorkoken.
  • Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe en laat doorkoken tot de bouillon is opgenomen.
  • Voeg spek, champignons en ui toe.
  • Verhit de risotto tot ze crèmig is.
  • Breng op smaaak en roer de gehakte basilicum en de kaas door.
  • Garneer met de basilicumblaadjes en de kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Pancetta is een lekker alternatief voor gerookt spek.
Dit is doorregen, aan de lucht gedroogd buikspek uit Italië.
U kunt echter ook gekookte ham toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst / Varkensvlees