Champignons met oranjebloesemhoning
Ingrediënten
- 300 gr gedroogde champignons
- 1 sjalot
- 1 teen look
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel oranjebloesemhoning
Instructies
- Week de champignons 20-30 minuten in zeer heet, maar niet kokend water.
- Hak de sjalot zeer fijn en snijd het lookteentje in dunne plakjes.
- Giet de geweekte champignons door een zeef, droog ze goed af en verwijder de taaie steel.
- Verwarm de wok tot hij begint te walmen.
- Giet de olie in de wok.
- Als de olie licht walmt, worden de look en de sjalot enkele seconden geroerbakt om de olie te parfumeren.
- Het vuur mag nu lager en de champignons gaan in de wok.
- Roerbak even en voeg dan de sojasaus en de honing toe.
- Laat de champignons nu bij matig vuur verder garen, terwijl ze voortdurend door de saus worden geschept.
- Doordat een gedeelte van het vocht verdampt, kan de saus vrij dik worden.
- Voeg zo nodig enkele scheutjes Shaoxing rijstwijn of sherry toe.
- Druppel, als de champignons gaar zijn, de sesamolie erover en schep alles nog eens goed om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm of koud, eventueel met rijst of noedels.