Champignons met oranjebloesemhoning

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr gedroogde champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teen look
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel oranjebloesemhoning

Instructies

  • Week de champignons 20-30 minuten in zeer heet, maar niet kokend water.
  • Hak de sjalot zeer fijn en snijd het lookteentje in dunne plakjes.
  • Giet de geweekte champignons door een zeef, droog ze goed af en verwijder de taaie steel.
  • Verwarm de wok tot hij begint te walmen.
  • Giet de olie in de wok.
  • Als de olie licht walmt, worden de look en de sjalot enkele seconden geroerbakt om de olie te parfumeren.
  • Het vuur mag nu lager en de champignons gaan in de wok.
  • Roerbak even en voeg dan de sojasaus en de honing toe.
  • Laat de champignons nu bij matig vuur verder garen, terwijl ze voortdurend door de saus worden geschept.
  • Doordat een gedeelte van het vocht verdampt, kan de saus vrij dik worden.
  • Voeg zo nodig enkele scheutjes Shaoxing rijstwijn of sherry toe.
  • Druppel, als de champignons gaar zijn, de sesamolie erover en schep alles nog eens goed om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm of koud, eventueel met rijst of noedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch