Chao Gai Yik
gegrilde kippenvleugels met honing en gember
Ingrediënten
- 1 kg. kip
- 1 eetlepel(s) sojasaus donkere
- 1 eetlepel(s) sojasaus lichte
- 1 eetlepel(s) knoflook fijngehakte
- 1 eetlepel(s) gember fijngeraspte
- 1 eetlepel(s) rijstwijn Chinese
- 1 eetlepel(s) honing
- 2 tl. vijfkruidenpoeder
- olie om de grill mee in te vetten
- 1 kleine komkommer in dunne schijfjes
Instructies
- De kippenvleugels in een schaal mengen met beide sojasausen, de knoflook, de gember, de rijstwijn, de honing en het vijfkruidenpoeder.
- Goed omscheppen.
- Het vlees afdekken en minimaal 2 uur marineren.
- Dan het rooster van een tafelgrill of de barbecue bestrijken met olie.
- De grill verhitten.
- De kippenvleugels aan 1 kant in 4-5 min. goudbruin grillen, keren en aan de andere kant ongeveer 4 min. grillen tot ze aan alle kanten goudbruin van kleur zijn.
- De kippenvleugels op een groot bord leggen en garneren met schijfjes komkommer.
- Direct serveren.