Chao Lie Wu Pan
pannenkoeken met een vulling van zoete dadels
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 1 snufje zout
- 1 ei losgeklopt
- 250 ml. water
- 60 ml. pindaolie of plantaardige olie
Vulling:
- 250 gram dadels gedroogde rode
- 20 gram boter
- 1 eetlepel(s) poedersuiker
- 4 tl. sinaasappelschil fijn geraspte
- 2 eetlepel(s) sinaasappelsap versgeperst
Instructies
- Dadels 1,5 cm. onder water zetten.
- Aan de kook brengen, vuur laag draaien en met het deksel op de pan in 25-30 min. zachtkoken.
- Afgieten, af laten koelen en pitten verwijderen.
- De dadels met de boter, de poedersuiker, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een keukenmachine gedurende 8-10 sec. vermalen tot een gladde pasta.
- De bloem en het zout in een schaal goed vermengen.
- In het midden een kuiltje maken.
- Het ei en ongeveer 60 ml. water toevoegen.
- Roeren.
- Beetje bij beetje de rest van het water toevoegen tot een glad beslag ontstaat.
- 2 tl. olie verhitten in een anti-aanbaklpan (15 cm. doorsnee). 1 grote soeplepel beslag in de pan gieten en het beslag over de bodem verdelen.
- De pannenkoek 45 sec. bakken; keren en nog 30-45 sec. bakken.
- De andere pannenkoeken op dezelfde manier bereiden.
- 1 el. vulling op elek pannenkoek leggen. Een zijde omvouwen en de pannenkoek ietsje pladrukken zodat de vulling zich verdeelt. Zijkanten naar binnen vouwen; oprollen. Pannenkoeken aan beide kanten in 1 el. olie circa 1 min. bakken.