Chao Lie Wu Pan

pannenkoeken met een vulling van zoete dadels
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 ei losgeklopt
  • 250 ml. water
  • 60 ml. pindaolie of plantaardige olie

Vulling:

  • 250 gram dadels gedroogde rode
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel(s) poedersuiker
  • 4 tl. sinaasappelschil fijn geraspte
  • 2 eetlepel(s) sinaasappelsap versgeperst

Instructies

  • Dadels 1,5 cm. onder water zetten.
  • Aan de kook brengen, vuur laag draaien en met het deksel op de pan in 25-30 min. zachtkoken.
  • Afgieten, af laten koelen en pitten verwijderen.
  • De dadels met de boter, de poedersuiker, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een keukenmachine gedurende 8-10 sec. vermalen tot een gladde pasta.
  • De bloem en het zout in een schaal goed vermengen.
  • In het midden een kuiltje maken.
  • Het ei en ongeveer 60 ml. water toevoegen.
  • Roeren.
  • Beetje bij beetje de rest van het water toevoegen tot een glad beslag ontstaat.
  • 2 tl. olie verhitten in een anti-aanbaklpan (15 cm. doorsnee). 1 grote soeplepel beslag in de pan gieten en het beslag over de bodem verdelen.
  • De pannenkoek 45 sec. bakken; keren en nog 30-45 sec. bakken.
  • De andere pannenkoeken op dezelfde manier bereiden.
  • 1 el. vulling op elek pannenkoek leggen. Een zijde omvouwen en de pannenkoek ietsje pladrukken zodat de vulling zich verdeelt. Zijkanten naar binnen vouwen; oprollen. Pannenkoeken aan beide kanten in 1 el. olie circa 1 min. bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken
Land van herkomst Azië / China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch