Char Siew Wun Tun Tang

soep met varkensvlees, kool en bosuitjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram gehakt mager
  • 2 st. bosuitjes groen en witte delen apart, in dunne ringetjes gesneden
  • 2 st. shii-take zwarte gedroogde in heet water geweld, steeltjes verwijderd, hoedjes in reepjes ( mag ook 2 grote champignons zijn)
  • 1 el. sojasaus lichte
  • 2 tl. gember fijngeraspte
  • 2 tl. rijstwijn Chinese / mag worden vervangen door mirin of sherry
  • 24 st. wontonvelletjes
  • 1 ltr. kippenfond
  • 2 bladeren Chinese kool in stukken van 3 cm. ( mag ook spinazie of paksoi zijn)
  • 100 gram varkensvlees roodgekookt / char siew, in dunne plakjes
  • 1 mespunt peper

Instructies

  • Het varkensgehakt met de groene delen van de bosuitjes en de paddestoelen, de sojasaus, gember en de rijstwijn mengen.
  • Met vochtige handen 24 gehaktballetjes draaien en deze op bakpapier leggen.
  • Elk balletje in een wontonvelletje vouwen, de randen met koud water bestrijken en van elk velletje een driehoekje vouwen.
  • De randen stevig aandrukken.
  • De kippenfond in een pan aan de kook brengen.
  • Dan de kool toevoegen en 3 min. zachtjes koken.
  • Het roodgekookte varkensvlees toevoegen, het deksel op de pan leggen en de pan van het vuur nemen.
  • Water in een grote pan aan de kook brengen.
  • Als het kookt enkele wontons in het water leggen en 5 min. laten koken tot ze naar boven komen.
  • Alle wontons zo koken.
  • De wontons uit latn lekken en over vier soepkommen verdelen.
  • Elk kommetje met de warme soep en flink wat kool en varkensvlees vullen.
  • Garneer de soep met de witte delen van de bosuitjes en bestrooi met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vlees
Land van herkomst Azië / China