Char Siew Wun Tun Tang
soep met varkensvlees, kool en bosuitjes
Equipment
- soepkommen
Ingrediënten
- 150 gram gehakt mager
- 2 st. bosuitjes groen en witte delen apart, in dunne ringetjes gesneden
- 2 st. shii-take zwarte gedroogde in heet water geweld, steeltjes verwijderd, hoedjes in reepjes ( mag ook 2 grote champignons zijn)
- 1 el. sojasaus lichte
- 2 tl. gember fijngeraspte
- 2 tl. rijstwijn Chinese / mag worden vervangen door mirin of sherry
- 24 st. wontonvelletjes
- 1 ltr. kippenfond
- 2 bladeren Chinese kool in stukken van 3 cm. ( mag ook spinazie of paksoi zijn)
- 100 gram varkensvlees roodgekookt / char siew, in dunne plakjes
- 1 mespunt peper
Instructies
- Het varkensgehakt met de groene delen van de bosuitjes en de paddestoelen, de sojasaus, gember en de rijstwijn mengen.
- Met vochtige handen 24 gehaktballetjes draaien en deze op bakpapier leggen.
- Elk balletje in een wontonvelletje vouwen, de randen met koud water bestrijken en van elk velletje een driehoekje vouwen.
- De randen stevig aandrukken.
- De kippenfond in een pan aan de kook brengen.
- Dan de kool toevoegen en 3 min. zachtjes koken.
- Het roodgekookte varkensvlees toevoegen, het deksel op de pan leggen en de pan van het vuur nemen.
- Water in een grote pan aan de kook brengen.
- Als het kookt enkele wontons in het water leggen en 5 min. laten koken tot ze naar boven komen.
- Alle wontons zo koken.
- De wontons uit latn lekken en over vier soepkommen verdelen.
- Elk kommetje met de warme soep en flink wat kool en varkensvlees vullen.
- Garneer de soep met de witte delen van de bosuitjes en bestrooi met peper.