Chee pow gai
Equipment
Ingrediënten
- 60 ml. sojasaus lichte
- 60 ml. rijstwijn Chinese
- 2 eetlepel(s) gember
- 4 tl. oestersaus
- 1 tl. zout
- 1 tl. suiker
- 1 tl. sesamolie
- 1½ kilo kip in 14 stukken
- 750 ml. olie om te frituren
Instructies
- De sojasaus, rijstwijn, gembersap, oestersaus, zout, suikeer en sesamolie in een middelgrote schaal vermengen.
- De kip in de schaal leggen en met de marinade vermengen.
- Afgedekt minimaal 2 uur bij kamertemperatuur of maximaal 8 uur in de koelkast marineren. Vervolgens de kip in een zeef uit laten lekken.
- Een velletje met de punt naar voren op een plank leggen.
- Leg er een stuk kip op en vouw dan eerst de punt en dan de randen over de kip heen.
- De laatste rand als een envelopomslag in de lip steken.
- De andere stukken kip op dezelfde manier verpakken.
- De wok of een grote braadpan 30 sec. verhitten, dan de olie erin gieten.
- De helft van de kippakketjes in de hete olie leggen en al roerende 5 min. rondom bakken.
- De pakketjes op keukenpapier laten uitlekken en de rest van de pakketjes op dezelfde manier bakken.
- Pakketjes op een platte schaal leggen en direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
stukken vetvrij papier of bakpapier in vierkanten van 20 x 20 cm. geknipt