De oven voorverwarmen op 140°C
Voor de bodem:
In een keukenmachine verkruimelde biscuitjes, amandelen en suiker vermalen tot de amandelen fijngemalen zijn.
Terwijl de machine draait de gesmolten boter toevoegen.
Druk het deeg stevig aan op de bodem en tot halverwege langs de rand van een springvorm (diameter 25 cm).
Voor de vulling:
Vul een pan met water dat bijna aan de kook is en plaats daar een metalen kom boven. In de kom de witte chocolade smelten en glad roeren.
Van het vuur halen en apart zetten.
In een grote kom de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel roeren.
De eieren en dooiers er 1 voor 1 doorheen kloppen.
Als laatste bloem en vanille erdoor kloppen en tenslotte de chocolade er voorzichtig doorheen scheppen.
Gedurende 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven bakken.
De oven uitzetten, de ovendeur 2 cm openen en de cheesecake in de oven tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Losjes afdekken en een nacht in de koelkast zetten alvorens de cheesecake uit de bakvorm te verwijderen.
Voor het glazuur:
In een sauspan 100 gr suiker met maïzena vermengen.
Water en bosbessen erdoor roeren.
Aan de kook brengen en 10 minuten onder af en toe roeren laten sudderen.
Het vruchtenmengsel door een fijne zeef drukken, het citroensap erdoor roeren, laten afkoelen en in een glazen pot bewaren voor gebruik.
Tips voor de perfecte cheesecake
Niet te lang bakken: Het lijkt misschien of de cheesecake nog niet gaar is, maar het is de bedoeling dat de taart van binnen nog wat zacht is. Het bakproces gaat nog even door als je de taart uit de oven haalt.
Laat de taart buiten de oven minstens een uur afkoelen voordat je deze in de koelkast zet. Zodra de cheesecake koud is, is het midden van de taart ook mooi stevig.