Cheesecake met perziken
AllerHande juli 2003
Ingrediënten
- 450 g verse roomkaas
- 3 eieren gesplitst
- 200 g suiker
- 1 eetlepel(s) Amaretto di Saronno àmandellikeur slijter
- 125 ml slagroom
- 3 perziken ontveld en in partjes
- 1 zakje amandelschaafsel 45 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Met mixer roomkaas, eierdooiers, suiker (1 eetlepel apart houden) en likeur tot glad mengsel kloppen.
- In andere kom slagroom lobbig kloppen.
- In vetvrije kom eiwitten met 1 eetlepel suiker tot pieken stijfkloppen.
- Slagroom door roomkaasmengsel mengen.
- Voorzichtig eiwitten erdoor spatelen.
- Beslag overdoen in springvorm.
- Perzikpartjes met bolle kant naar boven in beslag drukken, amandelschaafsel erover strooien.
- Taart in midden van oven in 45 minuten goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een goed eindresultaat is het van belang dat de slagroom echt lobbig is en de eiwitten zo stijf dat u de kom ondersteboven kunt houden. Anders is het mengsel bij begin al te dun en dat herstelt zich niet in de oven. De lucht in het eiwit is ook van belang voor het welslagen, spatelen dus en niet roeren, want dan verdwijnt het luchtige in het beslag.