Chinese beursjes met zoetzure saus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotjes
  • 1 prei alleen het wit
  • 1 stengel bleekselderij
  • ¼ paprika
  • 75 g sojascheuten
  • boter
  • ½ deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper
  • zout
  • 4 takjes bieslook
  • 100 g garnalen gepelde grijze

voor de saus

  • boter
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepel azijn
  • 2 eetlepel suiker
  • 2 deciliter water
  • 1 mespunt Sambal oelek
  • 2 koffielepels maïs

Instructies

  • Pel en snipper de sjalot, was de prei, bleekselderij en paprika en snijd ze in fijne blokjes.
  • Was de sojascheuten en laat ze goed uitlekken.
  • Smelt wat boter, stoof hierin de groenten even aan, voeg de witte wijn en de sojasaus toe en kruid met peper en zout.
  • Laat nog enkele minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn en laat daarna uitlekken.
  • Leg de rijstblaadjes 2-3 minuten in koud water.
  • Blancheer intussen de bieslooktakjes.
  • Spreid de rijstblaadjes op een schone theedoek uit.
  • Leg telkens 2 blaadjes op elkaar, lepel in het midden wat groentemengsel, verdeel de garnalen daarop en knoop de beursjes met een sprietje bieslook dicht.
  • Stoof voor de saus het sjalotje even in boter aan.
  • Voeg de overige ingrediënten toe, behalve het maïszetmeel en laat even goed doorkoken.
  • Bind de saus met het maïszetmeel, opgelost in een bodempje water.
  • Stoom intussen de beursjes in 10 minuten gaar.
  • Giet op elk bordje een spiegel zoetzure saus en schik de beursjes in het midden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme hapjes
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch