Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- aluminiumefolie
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de oesterzwammen in reepjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
- Pel en pers de knoflook.
- Snijd het vlees in zeer dunne reepjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok.
- Roerbak daarin het vlees in 2 of 3 gedeelten knapperig bruin. (Dit kan niet in een keer, omdat het vlees dan niet knapperig wordt.)
- Voeg eventueel tussendoor 1 eetlepel olie toe.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en houd het warm op een bord onder folie.
- Giet de rest van de olie ook in de wok.
- Fruit de knoflook tot hij begint te geuren.
- Roerbak de oesterzwammen ca. 1 minuut mee.
- Schep de ketjap en de rijstwijn erdoor en als laatste het vlees.
- Warm het gerecht al omscheppend goed door en breng het op smaak met zout en peper.
- Strooi vlak voor het opdienen de bosuitjes erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Chinese bieflapjes zijn eenvoudig te bereiden en lekker snel op tafel. Ten alle tijden kan dit gerecht opgediend worden. Probeert u dit gerecht eens met Mihoen.