Chinese bieflapjes

Chinese bieflapjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g bieflapjes
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 2 eetlepel(s) rijstwijn

Instructies

  • Snijd de oesterzwammen in reepjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  • Pel en pers de knoflook.
  • Snijd het vlees in zeer dunne reepjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok.
  • Roerbak daarin het vlees in 2 of 3 gedeelten knapperig bruin. (Dit kan niet in een keer, omdat het vlees dan niet knapperig wordt.)
  • Voeg eventueel tussendoor 1 eetlepel olie toe.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en houd het warm op een bord onder folie.
  • Giet de rest van de olie ook in de wok.
  • Fruit de knoflook tot hij begint te geuren.
  • Roerbak de oesterzwammen ca. 1 minuut mee.
  • Schep de ketjap en de rijstwijn erdoor en als laatste het vlees.
  • Warm het gerecht al omscheppend goed door en breng het op smaak met zout en peper.
  • Strooi vlak voor het opdienen de bosuitjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Chinese bieflapjes zijn eenvoudig te bereiden en lekker snel op tafel. Ten alle tijden kan dit gerecht opgediend worden. Probeert u dit gerecht eens met Mihoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst China