Chinese five spice mie met rundvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
  • 1 grote Chinese kool
  • 100 g worteltjes geschrapte dunne
  • Conimex Wok Olie
  • 500 g rundvleesreepjes
  • 100 g doperwtjes diepvries
  • 10 eetlepel(s) Conimex Woksaus Chinese Five Spice

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de kool in smalle repen en de worteltjes in dunne plakken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 3 minuten.
  • Voeg de worteltjes en de doperwtjes toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg na 2 minuten de kool toe en wok nog 3 minuten.
  • Schep de mie en de woksaus erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Verdeel de mie over 4 grote kommen of borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet ook eens Conimex Atjar Taugé op tafel deze is lekker fris van smaak en past uitstekend bij de Chinese Five Spice mie met rundvlees.

Variatietip:

Voeg in plaats van Woksaus Chinese Five Spice, Conimex Woksaus Japanse Teriyaki Honing toe en vervang de vleesreepjes door kip. Heel anders maar zeker zo lekker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst China