Chinese groentefondue met sereh en gember

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kruidenbouillontabletten
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 rode peper
  • 4 centimeter gember in plakjes
  • 2 teentjes knoflook gehalveerd
  • citroensap
  • 125 gram chinese eiermie (dun)
  • 200 gram kant-en-klare satésaus
  • 1 flesje chilisaus
  • 1 flesje soyasaus

Instructies

  • In pan 1½ l water aan de kook brengen. 
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen. 
  • Serehstengel in lengte halveren. 
  • Rode peper halveren en zaadjes verwijderen. 
  • Sereh, peper, gember en knoflook in bouillon leggen en 10 minuten laten trekken. 
  • Op smaak brengen met zout en citroensap. 
  • Intussen in andere pan eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 
  • Satésaus verwarmen en met water verdunnen. 
  • Sauzen in kommetjes schenken. 
  • Bouillon overscheppen in fonduepan en met mie, sauzen en schalen diphapjes op tafel zetten. 
  • Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden. Ingrediënten (met eetstokjes) in sojasaus of chilisaus dippen. 
  • Na maaltijd mie over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Om in de bouillon te garen: - rolletjes omelet - plakjes tofu - brede repen Chinese kool - losgehaalde blaadjes Shanghai paksoi - rode paprika - taugé - minimaïskolfjes - peultjes - oesterzwammen - bamboescheuten (uit blik).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch