Chinese groentefondue met sereh en gember
Ingrediënten
- 3 kruidenbouillontabletten
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 1 rode peper
- 4 centimeter gember in plakjes
- 2 teentjes knoflook gehalveerd
- citroensap
- 125 gram chinese eiermie (dun)
- 200 gram kant-en-klare satésaus
- 1 flesje chilisaus
- 1 flesje soyasaus
Instructies
- In pan 1½ l water aan de kook brengen.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen.
- Serehstengel in lengte halveren.
- Rode peper halveren en zaadjes verwijderen.
- Sereh, peper, gember en knoflook in bouillon leggen en 10 minuten laten trekken.
- Op smaak brengen met zout en citroensap.
- Intussen in andere pan eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
- Satésaus verwarmen en met water verdunnen.
- Sauzen in kommetjes schenken.
- Bouillon overscheppen in fonduepan en met mie, sauzen en schalen diphapjes op tafel zetten.
- Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden. Ingrediënten (met eetstokjes) in sojasaus of chilisaus dippen.
- Na maaltijd mie over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Om in de bouillon te garen: - rolletjes omelet - plakjes tofu - brede repen Chinese kool - losgehaalde blaadjes Shanghai paksoi - rode paprika - taugé - minimaïskolfjes - peultjes - oesterzwammen - bamboescheuten (uit blik).