Chinese groentesoep met balletjes
Boodschappen 3-1999
Ingrediënten
- 1 stukje gember circa 3 cm
- 1 kleine prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper rood
- 1.5 l kippenbouillon versgetrokken, uit een pot of van tabletten
- 1 paprika
- 4 worteltjes
- 250 gram champignons
- 100 gram taugé
- 2 nestjes mihoen
- 2 theel sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel(s) citroensap
Instructies
Voorbereiden:
- Snijd de gemberwortel in plakken. Snijd het groen van de prei grof. Hak de knoflook grof. Snijd het pepertje in stukken. Breng de gemberwortel, het preigroen, de knoflook en het pepertje met de bouillon aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef de bouillon. Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in dunne ringen. Snijd de paprika in blokjes en de worteltjes en de champignons in plakjes. Was de taugé en laat uitlekken. Hak voor de balletjes de kipfilet, de noten, de eierdooier, de sambal, het gemberpoeder en wat zout en peper in de foodprocessor tot een samenhangend mengsel. Rol er met bebloemde handen balletjes van. Breng water aan de kook en laat de balletjes in circa 5 minuten gaar worden. Laat ze in het kookvocht staan.
Bereiden:
- Breng de gezeefde bouillon met de preiringen, de paprikablokjes, de wortel- en de champignonplakjes en de mihoen aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de sojasaus, de rijstwijn of de sherry, het citroensap en de sesamolie. Laat de balletjes kort in de soep doorwarmen en schep er voor het serveren de taugé door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarde per persoon: eiwit 32g vet 20g koolhydraten 37g kcal 466