Snijd de kipfilets in schuine dunne reepjes of plakjes.
Doe die in een kom en voeg hieraan zout, de maïzena en het losgeroerde eiwit toe.
Vermeng de kip grondig met dit mengsel en laat dit alles 15 minuten staan.
Hak de walnoten fijn of maal ze in een mixer of blender en rooster de massa in een heel licht ingevette koekenpan goudbruin.
Schep de geroosterde stukjes walnoot uit de pan en bewaar ze voor later gebruik.
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
Verwarm de olie in een wok, wadjang of ruime braadpan en bak de ui hierin langzaam goudgeel.
Doe er dan het kippenvlees bij en zet het vuur wat hoger.
Roerbak het vlees al omscheppend ± 3 minuten en zet het vuur weer lager.
Was intussen de paprika's, snijd ze door en ontdoe ze van zaad en zaadlijsten.
Verdeel het vruchtvlees in smalle reepjes of vierkantjes van ± 1 cm, doe ze bij de
goudgele ui en bak ze op matig vuur ± 5 minuten.
Borstel de champignons af en snijd ze in plakjes.
Voeg die eveneens toe en bak alles samen op matig vuur nog 5 minuten.
Schenk de sojasaus, de citroensaus en de wijn erbij, schep het geheel even om en dek de pan af.
Laat nog 10 minuten zachtjes stoven en voeg de iets verwarmde groente- of kippenbouillon toe, zodat het gerecht niet te droog wordt.
Serveer met goed verwarmde rijst.