Chinese krabbetjes met atjar-salade
Ingrediënten
- 1 kg gemarineerde Chinese krabbetjes (toko) of varkensribbetjes
- 1 grote atjar tjampoer toko
- 200 gram rijst
- 4 ei
- 1 prei
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel nasi-kruiden
- 2 eetlepels ketjap manis
- sambal
- 100 gram gezouten vliespinda's
- 4 banaanbladeren of dubbele stukken aluminiumfolie
- ½ komkommer
- 50 gram taugé
- pittige kroepoek
Instructies
- Ontsteek de barbecue 3-4 1/2 uur voor het bereiden, zodat de kolen gloeiendheet kunnen worden.
- Kook de rijst in ruim kokend water 8 minuten, giet af en doe de rijst terug in de pan.
- Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
- Snijd de prei in ringen en fruit die in wat olie.
- Pers de knoflook erboven uit en roer de kruiden erbij.
- Schep de rijst erbij en laat die al omscheppend kort bakken.
- Breng op smaak met wat ketjap, voeg eventueel wat sambal toe en schep de pinda's erdoor.
- Druk 1/8 deel van de rijst in een kommetje, leg daarop een ei en dek dit met nog 1/8 deel van de rijst af. Druk het geheel aan en stort het op een bananenblad of stuk
- aluminiumfolie. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op het rooster van de barbecue.
- Keer de krabbetjes regelmatig, bestrijk ze met de marinade en rooster ze in 15 minuten gaar, niet te dicht bij de kooltjes om verbranden te voorkomen.
- Vermeng de verse atjar in een slaschaal met de gesneden komkommer en de taugé.
Notities / Tips / Wijnadvies
Krabbetjes worden meestal voorgekookt verkocht, zodat u de bereidingstijd kunt verkorten en de kans op bederf wordt beperkt. Serveer met kroepoek.