Chinese Krabsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter kippebouillon
  • 1 klein blik krab
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook geperste
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngesneden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook met het knoflooksap.
  • Klop de eieren met peper en zout en roer ze door de bouillon zodat ze stollen in uiterst dunne slierten.
  • Doe de inhoud van het blikje krab over in soepkommen of terrine.
  • Maak de bouillon af met de sojasaus, rijstwijn (of droge sherry) en ve-tsin en giet die over het krabvlees.
  • Roer de bieslook erdoor.
  • Eventueel peper en zout bijvoegen.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Breng de bouillon met knoflooksap in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
  • Roer de losgeklopte eieren erdoor.
  • Verder te werk gaan zoals in het recept beschreven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Soep
Land van herkomst Indonesië