Chinese nasi met zwarte en rode peper

Dit recept nasi met zwarte en rode peper is een pittig gerecht met veel smaak. De Chinese nasi is een combinatie van nasigroenten en rijst met de boemboe nasi goreng en Ketjap Manis van Conimex.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjaaan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
  • Snijd het pepertje uit het groentepakket in ringetjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de peperringetjes en de groenten ca. 3 minuten.
  • Roer er vervolgens de boemboe en een flinke scheut ketjap door.
  • Schep de afgekoelde rijst en de hamblokjes erdoor en roerbak ca. 3 minuten.
  • Bestrooi de nasi royaal met (versgemalepeper.
  • Schep de nasi op 4 warme borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de hamblokjes door uitgebakken spekblokjes of kruidige tofureepjes.

Voedingswaarden

Calories: 561 kcal | koolhydraten: 77.6 g | Protein: 23.4 g | Vet: 18 g | Sugar: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst