Chinese rijstsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kom rijst
  • 100 gram ham
  • 1 kleine prei
  • 1 grote ui
  • 1 kleine paprika
  • 3 hardgekookte ei
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel boter

Voor de saus:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepel olie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel Chinese poeder
  • zout
  • 1 theelepel kerrie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (doorgaans 8 minuten koken, 15 minuten laten staan) en laat de rijst afkoelen.
  • Snijd de ham in blokjes, de prei in ringetjes en de paprika in reepjes.
  • Snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ham, prei, en paprika hierin tot ze gaar zijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus en schep er de rijst en de gare groenten door.
  • Hak de eieren en de radijsjes fijn en voeg ze aan de rijstsalade toe.
  • Houd 1 ei en wat radijsjes achter voor de garnering.
  • Laat de salade minstens 1 uur trekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Salade
Land van herkomst China