Chinese roerbakschotel
Equipment
Ingrediënten
- 300 g varkensvlees van de schouder of bil
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- ½ rode peper
- 100 g gesneden prei
- 100 g champignons
- 100 g sojascheuten
- 75 g gekookte mie
- 1 eetlepel(s) donkere sojasaus
- ½ teentje knoflook
Instructies
- Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij ‘m fijn.
- Verhit een eetlepel olie in de wok.
- Pel de knoflook, pers ‘m uit en bak ‘m gedurende 1 minuutje samen met de peper op de hoogste stand.
- Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 minuten meebakken.
- Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei een 2-tal minuutjes.
- Trek de mie uit elkaar en laat ‘m 2 minuten meebakken.
- Voeg het vlees toe zodra de mie warm is.
- Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer het gerecht met pinda’s en blokjes tomaat.