Chinese tomatensoep met taugé en noedels
Ingrediënten
- 150 gram geraspte wortel
- 1 bakje taugé
- 2 pakjes (0.5 liter) tomaat
- Conimex Woksaus Sweet en Sour
- Conimex Wok Olie
- 4 ei
- 2 kruidenbouillon tabletten
- ½ pak (125 gram) Conimex Wok Noedels
Instructies
- Kook de eieren in ruim kokend water in ca. 8 minuten hard.
- Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de geraspte wortel 1 minuut.
- Voeg de gezeefde tomaten, ¾ l koud water en de bouillontabletten toe, breng de soep aan de kook, even roeren en laat ca. 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
- Verkruimel de woknoedels boven de soep en kook de noedels in ca. 2 minuten gaar.
- Breng de soep op smaak met de woksaus (ca. 8 eetlepels) en roer de taugé erdoor en leg de eieren erin.
- Schep de soep in diepe kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Zet Conimex Lange Plakken, Gebakken Uitjes en fijngeknipte bieslook op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip: Gebruik in plaats van geraspte wortel soepgroenten. Garneer met krokante mihoen of noedels: verhit een ruime laag olie in een diepe wok en frituur 100 g mihoen of woknoedels in 4 porties in enkele seconden krokant. Leg de krokante mihoen of noedels op de soep.