Chinese vleesreepjes met lychees, groenten en noedels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g vleesreepjes
  • Conimex Wok Marinade
  • 400 g broccoli
  • 200 g geschrapte wortelen
  • 1 blikje lychees 200 g
  • Conimex wok olie
  • Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
  • 1 zak Conimex woknoedel

Instructies

  • Meng de vleesreepjes met 3 eetlepels wok marinade.
  • Laat het minimaal 3 minuten staan om te marineren.
  • Was en verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel en de wortel in dikke plakken.
  • Laat de lychees goed uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze eventueel doormidden.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een klein scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1-2 minuten.
  • Voeg de broccoli en wortel toe en roerbak deze ca 5. minuten mee.
  • Voeg het vlees, ca. 10 eetlepels woksaus, de lychees en 3 eetlepels lycheevocht aan de groenten toe en wok 1 minuut.
  • Breng ondertussen in ’n ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Verdeel de noedels over de borden, schep de Chinese vleesreepjes met lychees en groenten er
  • bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Serveertip:

Zet voor een lekker krokantje, Conimex Gebakken Uitjes op tafel en Sambal Manis voor wie van een beetje pit houdt.

Variatietip:

Vervang de Woksaus Chinese Sweet & Sour door Woksaus Indonesische Zoete Soja en de broccoli door sperzieboontjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Roerbakken / Wokken / Vlees
Land van herkomst Indonesië