Chinese vleesreepjes met sweet & sour groenten en cashewnoten
Ingrediënten
- 400 g vleesreepjes
- Conimex Wok Marinade
- 400 g witte rijst
- 8 eetlepel(s) ongezouten cashewnoten
- Conimex Wok Olie
- 600 g Chinese wokgroenten
- Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
Instructies
- Meng de vleesreepjes met 5 eetlepels wok marinade.
- Laat het 3 minuten staan om te marineren.
- Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
- Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden en schep geregeld om.
- Hak 3 eetlepels cashewnoten grof.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes ca. 1 minuut.
- Wok de groenten 3 minuten mee.
- Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
- Schep de gehakte cashewnoten en de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
- Schep het gerecht in 4 diepe borden of kommen.
- Garneer met de rest van de cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet lekkere frisse Conimex Atjar Tjampoer op tafel en geef erpittige Hot Kroepoek bij.