Chinese vleesreepjes met sweet & sour groenten en cashewnoten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g vleesreepjes
  • Conimex Wok Marinade
  • 400 g witte rijst
  • 8 eetlepel(s) ongezouten cashewnoten
  • Conimex Wok Olie
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour

Instructies

  • Meng de vleesreepjes met 5 eetlepels wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden en schep geregeld om.
  • Hak 3 eetlepels cashewnoten grof.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes ca. 1 minuut.
  • Wok de groenten 3 minuten mee.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Schep de gehakte cashewnoten en de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep het gerecht in 4 diepe borden of kommen.
  • Garneer met de rest van de cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet lekkere frisse Conimex Atjar Tjampoer op tafel en geef er
pittige Hot Kroepoek bij.

Variatietip:

Gebruik in plaats van wokgroenten een combinatie van bijvoorbeeld kastanjechampignons, prei, maïskolfjes en paprika. De vleesreepjes kun je vervangen door tofu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters