Chocolade BBQ dip
Speciaal voor in de zomer, voor op de BBQ, maar uiteraard is dit ook tijdens het gourmetten een succes. Deze tip is in ieder geval een afsluiter in stijl. En eenvoudig zelf klaar te maken.
Equipment
- aluminium bakjes voor op de BBQ
Ingrediënten
- banaan
- verse ananas
- Aardbeien
- chocolade pastilles Droste
Instructies
- Snij een banaan in stukjes.
- Snij een verse ananas in stukjes.
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
- Leg al het fruit op een schaaltje, zorg ervoor dat deze niet nat is.
- Smelt enkele Droste pastilles in het aluminium bakje op de BBQ, totdat alle pastilles gesmolten zijn en er een smeuïg geheel ontstaan is.
- Let op dat het vuur niet te heet is, anders verbrand de chocolade.
- Wanneer het geheel gesmolten is, haal dan het aluminium bakje van de BBQ.
- Let op, het bakje is heet!
- Serveer het fruit tegelijk met de gesmolten chocolade.
- Prik het fruit aan een satéprikker en dip het fruit in de gesmolten chocolade.
- Smullen maar!