Chocolade Financiers

Chocolade Financiers

Porties: 15 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram amandelpoeder
  • 155 gram suiker
  • 35 gram bloem
  • 1 gram grof zout
  • 50 gram bakvast chocolade stukjes of druppels
  • 4 eiwitten
  • 90 gram gesmolten boter
  • 50 gram fondantchocolade
  • 1 flexibele vorm voor kleine gebakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °.
  • Meng het amandelpoeder, de suiker, de bloem, het zout en de helft van de chocolade druppels met elkaar.
  • Spatel de eiwitten onder het droge mengsel.
  • Meng de gesmolten boter met de fondantchocolade en spatel dit door het mengsel. spuit het beslag in de flexibele vorm en strooi er de rest van de chocoladedruppels over.
  • Bak af in een voor verwarmde oven in ca 20 à 25 minuutjes.
  • Doe altijd de priktest om te zien of de cakejes gaar zijn.
  • Haal de chocoladefinanciers na afkoeling uit de vorm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek