Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram amandelpoeder
- 155 gram suiker
- 35 gram bloem
- 1 gram grof zout
- 50 gram bakvast chocolade stukjes of druppels
- 4 eiwitten
- 90 gram gesmolten boter
- 50 gram fondantchocolade
- 1 flexibele vorm voor kleine gebakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °.
- Meng het amandelpoeder, de suiker, de bloem, het zout en de helft van de chocolade druppels met elkaar.
- Spatel de eiwitten onder het droge mengsel.
- Meng de gesmolten boter met de fondantchocolade en spatel dit door het mengsel. spuit het beslag in de flexibele vorm en strooi er de rest van de chocoladedruppels over.
- Bak af in een voor verwarmde oven in ca 20 à 25 minuutjes.
- Doe altijd de priktest om te zien of de cakejes gaar zijn.
- Haal de chocoladefinanciers na afkoeling uit de vorm.