Chocolade paasmuffins

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 reep melk chocolade
  • 18 witte chocolade eitjes
  • 3 eelt poedersuiker
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 5 eetlepel cacao
  • 250 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Doe de boter met de suiker in een kom en mix met een mixer door elkaar.
  • Voeg een voor een de eieren toe terwijl je mixt.
  • Zeef de bloem er bij en voeg het bakpoeder, cacao en een snufje zout toe en mix nog een minuutje door.
  • Doe papieren vormpjes in een muffin bakblik of vorm en vul ze zeker voor ¾ met het beslag.
  • Zet ze ongeveer 25 – 30 minuten in de oven.
  • Controleer met een sate-prikker of ze goed zijn van binnen.
  • Als je de prikker schoon uit de muffin komt dan is hij gaar.
  • Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur.
  • Rasp de reep chocolade.
  • Haal de muffins uit de oven en laat een half uurtje afkoelen.
  • Bestrijk ze met een beetje glazuur en bestrooi met de chocolade rasp.
  • Leg op iedere muffin een (wit) chocolade eitje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc Pasen