Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 175 g Droste chocoladepastilles puur
- 75 g roomboter
- 1 ei
- 75 g pistachenoten ongezouten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 75 g suiker
- 50 g griesmeel
- 2 theelepel citroen potje
- 1,5 el Cognac of Vieux
- 4 el poedersuiker
Instructies
- Breng een bodempje water aan de kook.
- Breek de chocolade boven een kleine steelpan in stukjes en voeg 50 g boter toe.
- Hang de steelpan in de stoom van de pan met kokend water.
- De chocolade al roerend laten smelten en door de boter roeren.
- Neem het chocolademengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de bakplaat in met de rest van de boter.
- Klop het ei los.
- Hak de pistachenoten grof.
- Zeef de bakmeel en bakpoeder boven een kom.
- Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, Cognac of Vieux, ei, pistachenoten en de afgekoelde chocolade toe.
- Meng het geheel door elkaar tot een zacht deeg.
- Verdeel het deeg in 24 balletjes.
- Druk de balletjes plat en leg ze op de bakplaat..
- Ca. 25 min in de oven laten bakken, tot ze stevig aanvoelen.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Strooi de poedersuiker over de biscotti.