Chocoladecake met bosvruchtensaus
AllerHande oktober 2002
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 pak bosvruchtenmix diepvries 450 g
- ½ dl rode wijn
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepel(s) geleisuiker
- kaneel
- 1 beker slagroom 125 ml
- 1 pak chocolademuffins 4 stuks
Instructies
- Sinaasappel schoonboenen en schil raspen of met zesteur reepjes trekken (sinaasappel wordt verder niet gebruikt).
- In pan bevroren bosvruchten met rode wijn, vanillesuiker, geleisuiker, helft van sinaasappelrasp en mespunt kaneel ca. 30 minuten zachtjes verwarmen tot suiker opgelost is.
- Af en toe voorzichtig omscheppen.
- Pan van vuur nemen en saus tot lauwwarm laten afkoelen.
- De saus wordt ook wat dikker.
- In kom slagroom lobbig kloppen.
- Chocolademuffins uit papieren vormpjes halen en elk in midden van bord zetten.
- Bosvruchtensaus rondom schenken.
- Slagroom op chocolademuffins scheppen.
- Rest van sinaasappelrasp over slagroom strooien.