Chocoladecake met bosvruchtensaus

AllerHande oktober 2002
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 pak bosvruchtenmix diepvries 450 g
  • ½ dl rode wijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepel(s) geleisuiker
  • kaneel
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 1 pak chocolademuffins 4 stuks

Instructies

  • Sinaasappel schoonboenen en schil raspen of met zesteur reepjes trekken (sinaasappel wordt verder niet gebruikt).
  • In pan bevroren bosvruchten met rode wijn, vanillesuiker, geleisuiker, helft van sinaasappelrasp en mespunt kaneel ca. 30 minuten zachtjes verwarmen tot suiker opgelost is.
  • Af en toe voorzichtig omscheppen.
  • Pan van vuur nemen en saus tot lauwwarm laten afkoelen.
  • De saus wordt ook wat dikker.
  • In kom slagroom lobbig kloppen.
  • Chocolademuffins uit papieren vormpjes halen en elk in midden van bord zetten.
  • Bosvruchtensaus rondom schenken.
  • Slagroom op chocolademuffins scheppen.
  • Rest van sinaasappelrasp over slagroom strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Dessert / Gebak / Nagerecht